Підписатися на RSS

Відкриття меморіальної дошки захиснику України Сергію Олександровичу Барчану

Сьогодні у комунальному закладі "Харківський ліцей №128 Харківської міської ради" Салтівського району відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому Герою російсько-української війни Барчану Сергію Олександровичу.

Голова Адміністрації Салтівського району Олексій Топчій, батьки, рідні, колеги, Адміністрація школи та численна громада – всі з квітами в руках прийшли віддати шану воїну, який віддав життя заради мирного неба над Україною.
Пам’ять! Вона нетлінна і вічна…
Сергій був доброю та світлою людиною завжди спокійний, врівноважений, стриманий, вихований, справедливий з прекрасним почуттям гумору. У 2003 закінчив школу та поступив до Харківського національного університету радіоелектроніки. Після завершення навчання працював в Інституті радіофізики та електроніки імені Олександра Яковича Усика Національної академії наук України.
22 жовтня 2023 року вступив до лав Збройних Сил України. Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, вірним товаришем, людиною слова та мужності. Для Сергія справедливість та честь були завжди на першому місці. Він мужньо боронив Україну, мріяв про Перемогу і робив все для того, щоб гідно протистояти ворогу. Загинув Сергій Олександрович Барчан 11 березня 2023 року біля села Терни Краматорського району Донецької області.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій пресязі, Указом Президента України від 28 вересня 2023 року солдата Сергія Олександровича Барчана нагороджено медаллю «За військову службу Україні» (посмертно).

Вічна й світла пам'ять загиблому воїну Сергію Барчану та усім українцям, хто віддав своє життя за самостійність і незалежність України!

/Files/photogallery/8706/photo_2024-02-12_14-12-05.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 30